Το 2023 οι μελέτες για το Κλειστό στον Κατσικά.. Στο Περιφερειακό τα σχέδια!!

perifereiarxis sxedia

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κορμός των μελετών για το νέο Κλειστό της ξιφασκίας και μέσω αυτών θα προκύψει και το κόστος του έργου.

Κόστος που αφορά στη συναρμολόγηση αλλά και στη συνολικότερη ανάπλαση του αγροκτήματος στον Κατσικά.

Αυτό ήταν το σημαντικότερο σημείο της απάντησης του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Περιφερειακό και σε σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει προ λίγων ημερών η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι η απόκτηση των υλικών από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς τα συγκεκριμένα υλικά διεκδικούσαν κι άλλοι φορείς της αυτοδιοίκησης.

Η Περιφέρεια παρέλαβε τα υλικά πριν από έξι μήνες και στη συνέχεια τα μετέφερε στο αγρόκτημα του Κατσικά.

Κατά τον Περιφερειάρχη όλα τα τμήματα είναι ταξινομημένα και αριθμημένα και δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα στη συναρμολόγηση του έργου.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι στο χώρο όπου θα τοποθετηθεί το Κλειστό γίνεται διαμόρφωση του εδάφους για την στερέωση με υλικά που προκύπτουν και από την κατασκευή του δακτυλίου.

Παράλληλα εκπονούνται οι μελέτες και η συνολική απεικόνιση του χώρου.

«Σε σύντομο χρόνο θα γίνει η παρουσίαση του έργου ώστε να έχουν όλοι εικόνα όσων θα γίνουν. Παράλληλα θα έχουμε και το κόστος της συναρμολόγησης που θα προκύψει από την μελέτη η οποία θα μας παραδοθεί στις αρχές του νέου έτους» ανέφερε ο Περιφερειάρχης κάνοντας μνεία και στην υπόσχεση του Υφυπουργού Αθλητισμού για χρηματοδότηση του έργου.

«Η πόλη έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων με έμφαση στον αθλητισμό»» είπε και κατέληξε λέγοντας ότι στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν ακόμη και διεθνείς εκθέσεις.

Στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου πάντως διένειμε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης τα πρώτα σχέδια και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kleisto ksifaskia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ