Τις συμβάσεις με την Περιφέρεια για τους ΣΜΑ εγκρίνουν Δήμοι της Ηπείρου

asa-leitourgia5

Την ώρα που άναψαν φωτιές στα απορρίμματα της Ηπείρου και το άρθρο που ψηφίστηκε για να διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στην διαχείριση καθώς μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας στον ΦΟΔΣΑ, η κατάσταση δεν δείχνει να εξομαλύνεται.

Ήδη Δήμοι της Ηπείρου αποφασίζουν και προχωρούν στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να θέσουν σε λειτουργία τους σταθμούς μεταφόρτωσης.

Σχετική απόφαση έλαβε ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την λειτουργία του ΣΜΑ που θα εξυπηρετήσει τους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας καθώς επίσης και τον Δήμο Πάργας. Σημειώνεται  ότι ήδη το πρωί της Δευτέρας πήρε απόφαση για την υπογραφή της προγραμματικής και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας. Η Πάργα είναι από τις περιοχές που το διάστημα αυτό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα για την μεταφορά των απορριμμάτων στο εργοστάσιο. Η τουριστική κίνηση πολλαπλασιάζει τις ποσότητες των απορριμμάτων και τα απορριμματοφόρα βρίσκονται κυριολεκτικά στους δρόμους με το κόστος να εκτοξεύεται στα ύψη.

Ίδια απόφαση έχει λάβει ο Δήμος Ζίτσας ο ΣΜΑ του οποίου θα εξυπηρετεί και τον Δήμο Ζαγορίου ενώ την Τρίτη συνεδριάζει έκτακτα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου προκειμένου να αποφασίσει την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για τον ΣΜΑ της περιοχής καθώς θεωρεί ότι είναι επείγουσα η ανάγκη της δοκιμαστικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην προγραμματική σύμβαση οι Δήμοι αναλαμβάνουν να διαθέσουν το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης καθόλη την διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας ενώ η Περιφέρεια αναλαμβάνει την κάλυψη του κόστους των καυσίμων των απορριμματοφόρων, των λιπαντικών και τυχόν φθορών που θα προκύψουν.

Η προγραμματική σύμβαση έχει διάρκεια οκτώ μηνών με δυνατότητα παράτασης για όλους οκτώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ