Τις πρώτες μέρες του Γενάρη αποφάσεις για τα σχολεία

sxoleio aitousa

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 του μήνα.

Ο ένας μετά τον άλλο  οι ειδικοί σημειώνουν ότι με βάση τα  επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, θεωρείται ασφαλές να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες.

Τόσο οι ειδικοί, όσοι και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, φαίνεται πως προκρίνουν την επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων και όχι μόνο για τα δημοτικά σχολεία.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών πάντως, βασίζονται στα τωρινά στοιχεία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι ίδιοι που σημειώνουν πως αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι ασφαλές το «ξεκλείδωμα» των σχολικών μονάδων, έχουν προειδοποιήσει πως τις επόμενες ημέρες πιθανότατα να υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων εξαιτίας της εορταστικής περιόδου, όπου αυξήθηκαν οι συναντήσεις διαφορετικών οικογενειών στα γιορτινά τραπέζια.

Η οριστική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει φανεί πιο ξεκάθαρα  εάν συνεχίζεται το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές της χώρας ή το γιορτινό τραπέζι θα αφήσει άμεσα το αποτύπωμά του στο ιικό φορτίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ