Τήρηση των υγειονομικών μέτρων και στις εκκλησίες!

mitropolitis astinomia

Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο στη συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνο Δούβαλη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης «συμφώνησαν ότι ο αγώνας για την προστασία όλων των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία είναι κοινός και η ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας αφορά όχι μόνο την Πολιτεία και την Εκκλησία, αλλά και κάθε ένα άνθρωπο και πολίτη».

Ο Μητροπολίτης διαβεβαίωσε ότι από πλευράς της Μητροπόλεως γίνεται και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς ενημέρωση των κληρικών και των πιστών, ώστε όλοι με υπευθυνότητα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπεύθυνων υγειονομικών αρχών και τα εκάστοτε μέτρα που αποφασίζει η Πολιτεία.

Ο Μητροπολίτης απευθύνει έκκληση σε κληρικούς και λαϊκούς για την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με πνεύμα ταπεινώσεως, με υπευθυνότητα, με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς κάθε άνθρωπο, ο οποίος δυνητικά θα μπορούσε να καταστεί θύμα της πανδημίας εξαιτίας της παραμικρής απροσεξίας.

Ζήτησε δε από τους υπεύθυνους της τοπικής Αστυνομίας να βοηθήσουν και αυτοί με τη διακριτική παρουσία των ανδρών τους στην απόλυτη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ