Τήρηση των μέτρων για να μην ληφθούν νέα

xardalias magiorkinis

Νέα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα αλλά και χειρότερα» σημείωσε

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει λίγα κρούσματα σε σχέση με άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά δεν  επιτρέπεται κανένας ευφησυχασμός σημείωσε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 93 από τα 123 σχολικά τμήματα που έκλεισαν λόγω κορωνοϊού είναι στην Αττική και αυτό όπως είπε είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων είπε ότι μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί πάνω από 12.000 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τη συρροή κρουσμάτων που καταγράφηκε στο Δήμο Ευρώτα στη Λακωνία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως έχουν καταγραφεί 39 μολύνσεις σε αλλοδαπούς εργάτες γης. Υπογράμμισε πως έχουν απομονωθεί τα κρούσματα, βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση σε ειδικό χώρο, ενώ οι επαφές τους βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε η διεξαγωγή τεστ σε όλους τους εργάτες γης στην περιοχή καθώς επίσης και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σχολιάζοντας τις βολές κατά της κυβέρνησης για τη διαδικασία ιχνηλάτησης κρουσμάτων που ακολουθείται, ο κ. Χαρδαλιάς, υποστήριξε πως «η ιχνηλάτηση που γίνεται είναι εξαντλητική. Όταν δεν γνωρίζουμε από πού έχει κολλήσει ένα κρούσμα παίρνουμε πιο αυστηρά χωροταξικά μέτρα» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ