Την Πέμπτη το νέο… αφεντικό του λιμανιού

limani g1

Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να γίνει γνωστός ο νέος ιδιώτης επενδυτής του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Οι οικονομικές προσφορές των τριών υποψηφίων επενδυτικών σχημάτων (Όμιλος Grimaldi, OΛΘ ΑΕ και Attica Group) αποσφραγίστηκαν, ταυτόχρονα με την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή που είχε προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ για το σκοπό αυτό, στις 22 Σεπτεμβρίου, χωρίς να γίνουν γνωστές ούτε οι προσφορές, ούτε η αποτίμηση.

Από τους συμμετέχοντες, ζητήθηκαν βελτιωμένες προσφορές οι οποίες θα κατατεθούν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι και ακολούθως το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα προχωρήσει στην αποσφράγιση και στην ανάδειξη του πλειοδότη.

Στελέχη του επενδυτή, αναμένεται να εγκατασταθούν άμεσα στον Οργανισμό Λιμένος, ώστε να έχουν και επί τόπου εικόνα των δραστηριοτήτων του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο επενδυτής δεν προβλέπεται να καταβάλει  ετήσιο μίσθωμα για τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων και χώρων που έχουν παραχωρηθεί στην ΟΛΗΓ ΑΕ, πέραν του τιμήματος για την αγορά των μετοχών.

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες στους ΟΤΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποτυπωθεί σε κάποια απόφαση οι εκτάσεις που διεκδικούν οι δύο παραλιακοί Δήμοι της Θεσπρωτίας, ούτε έχει διευκρινιστεί με ποιά διαδικασία θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία τους, είτε εάν θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, μια εξέλιξη που απεύχονται πολλοί στην Ηγουμενίτσα, καθώς είναι γνωστές οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν το διάστημα 2007-2014, όταν προσωρινά τα τμήματα αυτά περιήλθαν στην Κτηματική Υπηρεσία και η παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας έμεινε χωρίς φωτισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ