Την Παρασκευή αποφάσεις για ωράριο και μουσική στην εστίαση

plateia mavili

Την ερχόμενη Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εξετάσει μετά από σχετικό αίτημα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το άνοιγμα δραστηριοτήτων με ελαστικότερους όρους.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες  ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, καθώς και να αυξηθεί, στους άνω των  εκατό , ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα .

Επίσης προσέθεσε ότι επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας, όμως αυτό εξετάζεται ανάλογα με τις συνθήκες ενώ αναφορικά με την επαναλειτουργία των γυμναστήρια  είπε πως εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test τότε η κυβέρνηση  θα ακολουθήσει τη γνώμη των ειδικών. Πάντως ανέφερε ότι σε κάθε ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους θα είναι περιορισμένος.

Πάντως με βάση τον οδικό χάρτη που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση από Δευτέρα ξεκινούν τα γυμναστήρια σύμφωνα με αυστηρό  υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία ένα άτομο ανά 10τ.μ και υποχρεωτικά  δυο self test για εργαζομένους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα επαναλειτουργούν επίσης  οι επιχειρήσεις υπηρεσιών ευεξίας (σύμφωνα με τους κανόνες των Κέντρων Αισθητικής) καθώς και οι επιχειρήσεις  Catering, χώροι δεξιώσεων κτλ (σε εξωτερικούς χώρους με κανόνες λειτουργίας εστίασης). Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης  αναφέρθηκε και στη λειτουργία των σχολών χορού   σημειώνοντας ότι έχουν υποβάλλει αίτημα  να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ