Την χερσαία ζώνη διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας

aparaliaki

aparaliaki

Την διαχείριση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας διεκδικεί ο Δήμος, θεωρώντας την μάλιστα και ως επιτακτική ανάγκη, καθώς σήμερα είναι πλήρως εγκαταλειμμένη.

Αποτέλεσμα άλλωστε της εγκατάλειψης αυτής, ήταν ο τραυματισμός δύο νέων, όταν υποχώρησαν τα προστατευτικά κάγκελα και έπεσαν στα βράχια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας συζήτησε το θέμα και με το ψήφισμά του, επαναφέρει το αίτημα διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης.

Σημειώνεται από το 2005 η διαχείριση της εν λόγω περιοχής, ύστερα από σχετική Υπουργική απόφαση, αφαιρέθηκε από την ΟΛΗΓ Α.Ε. και επέστρεψε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας διεκδικούσε και διεκδικεί μετ’ επιτάσεως από τα αρμόδια Υπουργεία, την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών. Σήμερα και ύστερα από το ατυχές συμβάν, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να παραχωρηθεί άμεσα στο Δήμο η διαχείριση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Επίσης ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου την άμεση αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος καθώς και την ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας για την προστασία των πολιτών, διαφορετικά ο Δήμος θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την άμεση αφαίρεση των υφιστάμενων «σκουριασμένων» και επικίνδυνων κιγκλιδωμάτων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ