Την ακύρωση του «Λάμποβου» ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας

lampovos1-2018

Την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου για την διοργάνωση του παζαριού στην Παραμυθιά ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης στο επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως μετά την γενικότερη ανησυχία που καταγράφηκε και εξέτασε την επιδημιολογική εικόνα σε συνδυασμό με το πρόσφατο άνοιγμα των σχολείων αλλά και τις προβλέψεις επιστημόνων για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων πανελληνίως.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι η διενέργεια της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω την επιδημιολογική εικόνα του νομού με απρόβλεπτες υγειονομικές συνέπειες.

Η συγκέντρωση σε έναν χώρο μεγάλου αριθμού εμπόρων από κάθε γωνιά της χώρας μαζί με τις οικογένειες ή τους υπαλλήλους τους σε συνδυασμό με τους χιλιάδες καταναλωτές που θα επισκεφτούν την εμποροπανήγυρη αποτελούν πηγή συγχρωτισμού δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον για την διασπορά του ιού που ακόμη και με την τήρηση των πιο σκληρών μέτρων θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί.

«Κατανοούμε απόλυτα ότι για την πόλη της Παραμυθιάς, πέρα από παραδοσιακή εκδήλωση συνυφασμένη με την ιστορία της, το Λάμποβο είναι και μια τονωτική ένεση στην οικονομία της περιοχής.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ρίσκο μιας «υγειονομικής βόμβας» που θα θέσει σε κίνδυνο το πολυτιμότερο αγαθό, την δημόσια υγεία» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου να επανεξετάσει την απόφαση του και να ακυρώσει για την φετινή χρονιά την εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς ακολουθώντας το παράδειγμα του δήμου Άρτας και του δήμου Ζίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ