Τιμήθηκε ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης

Στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Βαλανιδορράχης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης  που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας  προς τιμήν  του οπλαρχηγού Κυριακούλη- Πιέρρου Μαυρομιχάλη.

Είχε προηγηθεί  επιμνημόσυνη δέηση  στο Μνημείο Θυσίας του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, που κατασκεύασε ο Δήμος στο  λόφο της Αγίας Ελένης στη Σπλάντζα Φαναρίου.

Επικεφαλής της Μανιάτικης αντιπροσωπείας που συμμετείχε στην εκδήλωση  ήταν η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κα Ελένη Δρακουλάκου και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης Αρχιμανδρίτης πατήρ Σωφρόνιος.  Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο φιλόλογος κ. Παναγιώτης Νάκας ενώ συμμετείχαν και οι χορευτικοί σύλλογοι  του Δήμου Πάργας, «ΑΧΕΡΩΝ» και «ΜΕΛΙΝΟΗ».

Στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν  ο Βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ  κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο  Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννης Λώλος, η Δήμαρχος Σουλίου κα  Σταυρούλα Μπραίμη, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πάργας κύριοι  Ιωσήφ Σίσκας, Ευάγγελος Γιάγιας και Γεράσιμος Πασχοδήμας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σταυροχωρίου κ. Βασίλης Κατσούκης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Πάργας κ.  Νικόλαος Ζαχαριάς, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι  Πάργας κύριοι  Σωτήρης Ευθυμίου και  Γεώργιος Ντούσκος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Σπύρος Κυριάκης,   ο  καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπάκας και πλήθος κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ