Τιμήθηκαν οι αστυνομικοί που έπεσαν στο καθήκον

asti trigona1

asti trigona1

Στην Τρυγόνα Τρικάλων, εκεί όπου δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα υπηρεσίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

«Η μέρα αυτή, πρώτο ψυχοσάββατο κάθε έτους, έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ως ημέρα μνήμης των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών, ήρωες τους οποίους έχουμε ιερή υποχρέωση να μην λησμονήσουμε ποτέ», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

asti trigona2

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε συμβολικά στον χώρο όπου με δαπάνες της Ένωσης αλλά και με προσωπική εργασία μελών της έχει ανεγερθεί το μνημείο πεσόντων, καθώς εκεί την 30-12-2005 τραυματίσθηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων ο Δημήτρης Κώτσης και ο Κώστας Βλαχοπάνος.

« Οι συνάδελφοι όμως αυτοί δεν ήταν οι μόνοι Γιαννιώτες πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικοί, καθώς είχαν προηγηθεί ήδη οι θυσίες του Κώστα ΖΑΜΠΑΛΑ και του Νίκου ΜΑΡΚΑΚΗ οι οποίοι έχασαν την ζωή τους την 07-11-1994 και 20-05-1997 αντίστοιχα, τα ονόματα των οποίων και μνημονεύτηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

asti trigona5

Την λιτή αυτή τελετή μνήμης, τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της (Π.Ο.ΑΣ.Υ) κ. ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος, η Αστυνομική ηγεσία με επικεφαλής τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Υποστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΚΙΤΣΑΡΑ Γεώργιο, ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων κ. ΚΙΤΣΙΟΣ Σπυρίδωνας, συγγενείς, συνάδελφοι αλλά και πολίτες, αποτίοντας φόρο τιμής στους Αστυνομικούς αυτούς που θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια τους την ζωή, για την προάσπιση του έννομου αγαθού της ασφάλειας του πολίτη.

asti trigona4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ