Τίμησαν τους αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον

mnimosino astinomikon

Ημέρα μνήμης των πεσόντων αστυνομικών έχει καθιερωθεί το πρώτο ψυχοσάββατο του έτους και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ισόγειο του αστυνομικού μεγάρου.

Στο σημείο αυτό έχουν αναρτηθεί οι φωτογραφίες των αστυνομικών της Ηπείρου που έχουν χάσει τη ζωή τους κάνοντας το καθήκον τους.

Του Κωνσταντίνου Ζαμπαλά που έπεσε νεκρός στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, του Νίκου Μαρκάκη που έχασε τη ζωή του στο Ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο, του Κωνσταντίνου Βλαχοπάνου και του Δημήτρη Κώτση που έχασαν τη ζωή τους στην Τρυγώνα Τρικάλων κατά την διάρκεια μεταγωγής.

Λόγω της πανδημίας Covid 19 και των αυστηρών υγειονομικών  μέτρων, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία ολιγομελούς αντιπροσωπείας μελών του Δ.Σ. και της τοπικής  Αστυνομικής ηγεσίας.

«Χρέος δικό μας είναι να μην λησμονήσουμε τους ήρωες μας. Χρέος όμως της Πολιτείας, σεβόμενη τους 138 νεκρούς  αλλά και τους εκατοντάδες τραυματίες συναδέλφους μας, είναι η θεσμική θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού και η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας», σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Νομού Ιωαννίνων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ