Τηλεκπαίδευση σε σχολεία που είναι υπό κατάληψη

sxoleia

Όταν μια κατάληψη εμποδίζει τη δια ζώσης εκπαίδευση τότε «πάμε αμέσως σε τηλεκπαίδευση» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει το αν η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για ορισμένα ζητήματα σχετικά με την τηλεκπαίδευση αφορά και τις καταλήψεις.

Απουσίες για τους απόντες

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «η Αρχή Προστασίας με την ανακοίνωσή της δήλωσε ότι τα τεχνικά ζητήματα που υπήρχαν και βάσει των οποίων είχε διατυπώσει κάποιες ενστάσεις επιλύθηκαν ή επιλύονται. Είναι και μια απάντηση αυτή σε όσους είχαν κατά καιρούς είχαν επικαλεστεί διάφορα για σκάνδαλο μεγατόνων σε ότι αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από την τηλεκπαίδευση και άλλα διάφορα τέτοια που είχαμε ακούσει το προηγούμενο διάστημα και πολύ πρόσφατα από την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις καταλήψεις είναι πολύ συγκεκριμένο το πλαίσιο. Όταν δεν είναι δυνατόν να γίνει δια ζώσης εκπαίδευση εξαιτίας μιας κατάληψης πάμε αμέσως στην τηλεκπαίδευση όπου γίνεται η διδασκαλία μέσω της τηλεκπαίδευσης και όσοι δεν συμμετέχουν σε αυτή παίρνουν τις απουσίες που προβλέπονται» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η τοποθέτηση αυτή του κυβερνητικού εκπρόσωπου έρχεται τη στιγμή που υπάρχουν σε κάποια σχολεία της χώρας σε εξέλιξη μαθητικές καταλήψεις καθώς υπάρχουν αντιδράσεις για τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία και τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τον κορωνoϊό στις σχολικές τάξεις.

Πιέσεις, εκβιασμοί και απειλές

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καταγγέλλει εκβιασμούς και απειλές σε εκπαιδευτικούς για εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης προκειμένου να σπάσουν καταλήψεις.

«Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης», τονίζεται σε ανακοίνωσή της ΟΛΜΕ.

Στην παραπάνω διευκρίνιση προχώρησε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης «με αφορμή πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους, που δέχονται προφορικές  -πάντα- πιέσεις, εκβιασμούς ακόμα και απειλές από ορισμένους δ/ντες σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης λόγω των μαθητικών καταλήψεων», όπως αναφέρει.

Η ΟΛΜΕ προσθέτει, ότι «καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους».

Επίσης, η ομοσπονδια υποστηρίζει, ότι εκπαιδευτικοί δέχονται πιέσεις «να δηλώσουν «κανονική άδεια» παρά τη θέλησή τους ή ακόμα και να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, ώστε να παράσχουν τηλεκπαίδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ