Τι θα κάνει η ΔΕΥΑΙ για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού

deiai k

Φουσκωμένους λογαριασμούς νερού εξακολουθούν να λαμβάνουν κάτοικοι σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτα τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες.

Η ΔΕΥΑΙ σε ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν φουσκωμένοι λογαριασμοί όπως και τις διευκολύνσεις προς τους καταναλωτές.

Από τις αρχές του έτους η Δημοτική Επιχείρηση έχει αναθέσει την καταμέτρηση σε όλους τις Δημοτικές Ενότητες πλην της πόλης των Ιωαννίνων σε ιδιώτη. Λόγω της μακροχρόνιας απουσίας καταμέτρησης, σε ορισμένα χωριά καταγράφονται συσσωρευμένες πλέον μεγάλες καταναλώσεις που ξεπερνούν την πρώτη κλίμακα χρέωσης.

Για τη λύση του προβλήματος, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ έλαβε πρόσφατα αποφάσεις για το τρέχον δίμηνο, η χρέωση στο Πέραμα και στους Λογγάδες να γίνει, στο σύνολο των κυβικών, με την 1η κλίμακα χρέωσης καθώς και σε όσους από τους καταναλωτές το επιθυμούν, η Υπηρεσία να προβεί σε διακανονισμό του λογαριασμού, ατόκως.

Επειδή με τις νέες καταμετρήσεις σε υδρόμετρα της Ηλιόκαλης και της Πλατανιάς διαπιστώθηκαν παρεμφερή προβλήματα, αποφασίσθηκε η επέκταση της απόφασης αυτής και στις περιοχές αυτές (για τα υδρόμετρα στα οποία υφίσταται το πρόβλημα) αλλά και σε όλες τις άλλες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου όπου τυχόν θα εντοπισθούν μεγάλες καταναλώσεις, για το τρέχον δίμηνο.

Ως εκ τούτου, όσοι κάτοικοι διαπιστώσουν ότι στον τρέχοντα λογαριασμό τους εμφανίζονται υπέρογκες καταναλώσεις, μπορούν να περάσουν από τα γραφεία της ΔΕΥΑΙ να υποβάλουν σχετική αίτηση για τη λύση του προβλήματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ