Τι θα γίνει με το άνοιγμα αθλητικών δραστηριοτήτων

gipeda mpasketpeaki

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πανδημία, τέθηκε το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων και της πιθανής άρσης της απαγόρευσης αυτών.

Το ζήτημα αυτό αφορά τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά: άνθρωποι όλων των ηλικιακών κατηγοριών περνάνε τον περισσότερο χρόνο κλεισμένοι σπίτι τους, κάνοντας καθιστική ζωή και κατανάλωση τροφής μπροστά από μια οθόνη.

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί και προβληματίζει την Επιτροπή, ωστόσο ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μεγάλος.

«Είναι εύλογο το ερώτημα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία. Είναι νωρίς, ωστόσο, να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών αθλητικών χώρων, καθώς εκεί δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε σε πολύ στενή επαφή με τους συναθλητές μας και η μπάλα έχει αποδειχθεί ως ένα από τα μεταδοτικά μέσα για τον ιό. Με την πρώτη ευκαιρία θα φροντίσουμε να επιστρέψουν τα παιδιά και στους αθλητικούς χώρους», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας: «Αυτό που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν ότι μέσα στους κορυφαίους λόγους επιδημιολογικής επιβάρυνσης ήταν οι αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά στις ηλικίες 17 – 18 ετών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ