Τι τελικά συμβαίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο..

panepistimiako nosokomeio

Μπαράζ καταγγελιών τις τελευταίες ημέρες που αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι καταγγελίες προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν σε… διώξεις και καρατομήσεις εργαζομένων δηλαδή σε εσωτερικές μετακινήσεις που έγιναν εκ μέρους της διοίκησης.

Στις καταγγελίες που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες και έδιναν την εικόνα ότι οι μετακινήσεις αυτές έχουν αποδιοργανώσει το νοσοκομεία και την λειτουργία του προστέθηκε σήμερα κι αυτή από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ στρέφεται εναντίον της διοίκησης υποστηρίζοντας ότι «με αφορμή τη διερεύνηση καθημερινών διαχρονικών ζητημάτων, διατύπωσε έωλες και στημένες κατηγορίες κατά εργαζομένων, προχωρώντας μάλιστα  στη διενέργεια  προκαταρκτικής έρευνας.  Με προειλημμένη και πρωτοφανή  απόφαση τιμώρησε  με χρηματικό πρόστιμο Στελέχη του Νοσοκομείου με άψογη Επαγγελματική  και Υπηρεσιακή  διαδρομή . Εργαζόμενοι που μέχρι χθες, επί σχεδόν 35 χρόνια,  ήταν υπόδειγμα, τώρα ξαφνικά σε μια μέρα, έγιναν ανεύθυνοι και ανεπαρκείς, με το υπηρεσιακό τους μέλλον αβέβαιο, έτοιμοι να θυσιαστούν στο βωμό των συμφερόντων που εργολαβικά υπηρετεί».

Στις αρχικές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ επελέγη να απαντήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων, ταυτισμένος με την ΔΑΚΕ, γεγονός που έδωσε την αφορμή για μπαράζ νέων καταγγελιών.

Τι τελικά συνέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και βρίσκεται στη δίνη καταγγελιών την ώρα που τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι πιο σοβαρά και  ουσιαστικά;

Προφανώς η διοίκηση οφείλει μία συγκεκριμένη και αναλυτική απάντηση.. Έχει ευθύνη να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να ενημερώσει για τα πραγματικά γεγονότα .. Εν τέλει ευθύνη όλων είναι να προστατεύσουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ