Τι παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Ηγουμενίτσας

limani igoumenitsa

Τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που θα εξαιρεθούν από τη σύμβαση παραχώρησης απεστάλησαν στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στο Δήμο Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τους χάρτες- σχεδιαγράμματα, αναμένεται να περιέλθουν 539.128,68 τ.μ. στα οποία συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η παραλία του Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου, το βόρειο τμήμα του Λιμένα – συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων του τέννις, πλην του χώρου που προορίζεται για την κατασκευή της Μαρίνας και η παραλιακή οδός της πόλης .

Δεν συμπεριλαμβάνεται και παραμένει στον ιδιώτη το πάρκινγκ και το κτίριο του παλαιού τελωνείου.

Για το μεν πάρκινγκ ο Δήμος ζητά να αποτυπώνεται στη σύμβαση παραχώρησης η ρητή δέσμευση ότι θα διατηρηθεί η δωρεάν χρήση του πάρκινγκ, παράλληλα με την υποχρέωση του επενδυτή να αναλάβει τη συντήρηση και την αναβάθμισή του μέχρι να λήξει η σύμβαση παραχώρησης, ενώ για το κτίριο του παλιού τελωνείου, ζητείται η απόδοσή του στο Δήμο Ηγουμενίτσας, σύμφωνα και με την εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιοποίησης Περιφερειακών Λιμένων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα σχέδια για την Πλαταριά, τα Σύβοτα και τη Σαγιάδα, στα οποία, παραμένει στην ΟΛΗΓ Α.Ε. έκταση σε απόσταση 6 μέτρων από τη θάλασσα, ενώ παραχωρείται στους Δήμους το πίσω μέρος της “μύτης” της Σαγιάδας, αλλά και η προβλήτα αριστερά της παραλίας της Πλαταριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ