«…Τι ομάδα είσαι;…»

xouligan

Από το απόγευμα της Παρασκευής τα Ιωάννινα έχουν πάρει  τη δική τους θέση στο χάρτη της οπαδικής βίας. Ομάδες νέων με λοστούς και καδρόνια χτυπά άλλη ομάδα.. Στη μέση του δρόμου, λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι..

Ένας 30χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, μετά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ένας δεύτερος παραμένει για νοσηλεία στη Χειρουργική Κλινική.

Στον παρόντα χρόνο, έχει μικρή σημασία η απάντηση στην ερώτηση «ποιάς ομάδας ήταν οπαδοί»… Φίλαθλοι σίγουροι δεν ήταν όταν στα αυτοκίνητα τους υπάρχουν αντικείμενα που χρησιμοποιούνται ως φονικά όπλα..

Έχει μεγάλη σημασία όμως το γεγονός ότι το σύνολο της ποδοσφαιρικής οικογένειας και της φίλαθλης οικογένειας δεν προχώρησε ούτε σε μία ανακοίνωση..

Σαν να μην συνέβη τίποτα κι ας πήγαν τέσσερις άνθρωποι στο νοσοκομείο κι ας δίνει μάχη ο ένας για τη ζωή του..

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αθλητική, η ποδοσφαιρική βία, χτυπά και στην Ήπειρο..

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες και οι σύνδεσμοι φιλάθλων έχουν υποχρέωση να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα.. Έχουν υποχρέωση να απομονώσουν τους λίγους που είναι ικανοί για τόσο θλιβερά γεγονότα.

Είναι υποχρέωση απέναντι στους νέους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και στις οικογένειές τους.

Η ποδοσφαιρική βία τείνει να γίνει καθημερινότητα και η πολιτεία δεν μπορεί να στέκεται με αδράνεια. Ήδη έχει καθυστερήσει πολύ..

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα…

Κανένας δεν θα πρέπει να φοβάται να απαντήσει την ερώτηση «τι ομάδα είσαι..»… Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο..

Η βία δεν έχει ομάδα, δεν έχει χρώμα.. Δεν πρέπει να έχει και καμία ανοχή..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ