Τι λειτουργεί, πως γίνεται η μετακίνηση

KASTRO ITS KALE

Με το άνοιγμα σε κομμωτήρια και αρχαιολογικούς χώρους γίνεται από σήμερα το πρώτο βήμα άρσης των μέτρων που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από σήμερα ανοίγουν κομμωτήρια, ενώ ανοίγουν τις πύλες τους οι αρχαιολογικοί χώροι για τους επισκέπτες, δίνοντας έτσι μία πρώτη ευχάριστη αλλαγή μετά από τις συνεχιζόμενες παρατάσεις του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα επαναλειτουργούν τα εξής:

Τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων.

Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Πώς ανοίγουν τα κομμωτήρια -Ο κωδικός SMS για την μετακίνηση και τα μέτρα

Τα κομμωτήρια είναι ο πρώτος κλάδος που ανοίγει και πάλι τις πόρτες για τους πολίτες. Όπως και στο προηγούμενο lockdown, έτσι και τώρα η αρχή γίνεται από τα κομμωτήρια, αλλά και τους χώρους περιποίησης άκρων (μανικιούρ-πεντικούρ).

Από σήμερα, οι πολίτες που θα πρέπει πρώτα απαραιτήτως να έχουν κλείσει ραντεβού, θα μπορούν να μετακινούνται στα κομμωτήρια στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή με βεβαίωση τύπου Β. Να τονιστεί πως δεν ισχύει το περιοριστικό μέτρο της μετακίνησης μόνο εντός δήμου ή ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ