Τι Γιάννινα… τι Γλασκόβη!!!

«…Η πόλη των Ιωαννίνων παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την πόλη της Γλασκόβης, με την οποία και έχει συνδεθεί ως πόλη «Μέντορα» για να ενισχύσουν την αστική ανθεκτικότητα και να τονώσουν την πράσινη οικονομία σε ολόκληρη την πόλη.

 Πιο συγκεκριμένα, η πόλη μας στοχεύει, μέσα από το έργο, στην ανταλλαγή και υιοθέτηση τεχνογνωσίας σε θέματα NBS με στόχο το σχεδιασμό δράσεων ανάπλασης λίμνης και του αστικού παραλίμνιου μετώπου που θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε όλη την πόλη. Η παρέμβαση στο παραλίμνιο μέτωπο θα βασιστεί στην αντιστροφή των φαινομένων οικολογικής υποβάθμισης, στην συμπλήρωση με καινοτόμες χρήσεις των κενών υποδομών και εγκαταστάσεων και στην ανάπλαση και επαναχρησιμοποίηση «ηλικιωμένων» υποδομών. Όραμα στην προσπάθεια αυτή είναι το μέτωπο της λίμνης να αναβαθμιστεί αισθητικά καιοικολογικά ώστε να επιτευχθεί η επανασύνδεση του σημαντικότατου οικολογικού κεφαλαίου με νέες πολιτιστικές, κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες….»!

Το παραπάνω αποτελεί μέρος απόφασης που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων –κατά πλειοψηφία- με απώτερο στόχο την πρόσληψη δύο επιστημόνων που θα αναλάβουν και το βαρύ φορτίο υλοποίησης του προγράμματος!

Βασικό χαρακτηριστικό κι αυτού του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος είναι τα…ταξίδια.

Από το εν λόγω πρόγραμμα με εμπνευστή τον αντιδήμαρχο παρά τω δημάρχω Θανάση Μανταλόβα, στο Δήμο Ιωαννιτών αντιστοιχεί το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ. Απ’ αυτά, οι 146 χιλιάδες θα διατεθούν σε προσωπικό, οι 27 χιλιάδες σε ταξίδια, 26.900 ευρώ σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες, όπως δράσεις δημοσιότητας και άλλες 50 χιλιάδες αποτελούν έμμεσα έξοδα!

Κατά τα λοιπά τα Γιάννινα θα πάρουν αέρα Γλασκόβης…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ