Τι χειμώνας βαρύς…..

MHLIA2

MHLIA2Περισσότερους από τριάμισι χιλιάδες τόνους αλάτι έριξε μέχρι τώρα η Περιφέρεια Ηπείρου στο οδικό δίκτυο προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα χιονοπτώσεων και παγετού. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος αρκεί να αναφερθεί ότι πρόκειται για ποσότητα τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή που χρησιμοποιήθηκε προηγούμενα χρόνια.

Τα αποχιονιστικά της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν πάρει στην κυριολεξία φωτιά αφού τη μια μέρα καθαρίζουν και την επόμενη η επιχείρηση πρέπει να ξεκινήσει πάλι από την αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χιόνι στο Μέτσοβο αγγίζει το ένα μέτρο, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση σε Μηλιά, Ανήλιο, Δίστρατο, Αετομηλίτσα και Βραδέτο, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο.

Ο χιονιάς συνεχίστηκε και τις τελευταίες ώρες με αμείωτη ένταση ενώ και σήμερα δεν έριξε η ασθενής χιονόπτωση και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειων διευθύνσεων μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, καθώς θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Θα επικρατήσουν δηλαδή συνθήκες παγετού γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τους οδηγούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ