Τι αποφάσισαν οι διανομείς της efood στα Γιάννινα

efood

Απεργία και μοτοπορεία την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι διανομείς της efood στα Γιάννινα.

Στα Γιάννινα εργάζονται 45 διανομείς για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας.

Τα αιτήματα όπως προκύπτουν από τον διάλογο και την συζήτηση που έγινε στο συλλογικό τους όργανο συνοψίζονται στα ακόλουθα:

*ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Οι τριμηνιαίες συμβάσεις που υπογράφουμε μας προκαλούν ανασφάλεια για την θέση εργασίας μας, γεμάτοι άγχος για το μέλλον μας παίζουμε κάθε μέρα στους δρόμους τις ζωές μας κορώνα-γράμματα. H EFOOD μας έχει νοικιασμένους από την εταιρία ανθρώπινου δυναμικού MANPOWER, μια εταιρία προσωρινής απασχόλησης. Ο χρόνος που μας νοικιάζει ως εργάτες στην ΕFOOD δεν μπορεί να ξεπεράσει σε διαδοχικές συμβάσεις τους 36 μήνες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

*ΈΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΈΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Είτε καύσωνας 40 βαθμών,είτε κρύο στους -5,είτε παγετός,είτε βροχή και αέρας που σου ρίχνει το μηχανάκι,ο διανομέας είναι παντός καιρού. Στις ώρες αιχμής αναπνέει τα καυσαέρια των οχημάτων και τις υπόλοιπες ώρες παλεύει πότε με ιγμορίτιδες,πότε με κήλες και πότε με οδηγούς αμφιβόλου ποιότητας. Πόσο μάλλον,που εδώ και ενάμιση χρόνο λόγω πανδημίας και συνεπώς εντατικοποίησης της δουλειάς ερχόμαστε σε επαφή με ένα σορό κόσμο,με μια μάσκα και ένα αντισηπτικό για προστασία.

*ΥΓΙΕΙΝΗ,ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Τις μέρες που δεν είμαστε σίγουροι αν θα βρέξει, το κουτί μας έχει μέσα από αδιάβροχα μέχρι γαλότσες που θα αναγκαστούμε να φορέσουμε στην πυλωτή κάποιας πολυκατοικίας. Αν και διανομείς που μεταφέρουν φαγητό, δεν έχουμε που να πλύνουμε τα χέρια μας και παρακαλάμε να αργήσει λίγο η παραλαβή της παραγγελίας για να προλάβουμε να πάμε τουαλέτα,αν το εκάστοτε μαγαζί μας το επιτρέψει. Το ζήτημα του χώρου σε μια πόλη με τον καιρό των Ιωαννίνων είναι ζωτικής σημασίας. Επιτακτικό ζήτημα η ικανοποίηση του αιτήματος για χώρο αναμονής παραγγελιών εντός της ζώνης έναρξης της βάρδιας για προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες ανάπαυσης στο διάλειμμα και αποθήκευσης του εξοπλισμού της εργασίας μας.

*ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να εργαστεί κάποιος στην Efood ως διανομέας είναι να έχει μηχανάκι και συσκευή smartphone. Όλη η βάρδια εξαρτάται από την χρήση της εφαρμογής Roadrunner η οποία είναι αδύνατο να λειτουργήσει χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ. Για το μηχανάκι πληρωνόμαστε το 15% επί του βασικού μισθού ως ελάχιστη αποζημίωση για την χρήση και τη φθορά του. Ποιος όμως επωμίζεται το κόστος των δεδομένων και της όποιας φθοράς του smartphone – εργαλείου δουλειάς; Σίγουρα όχι η εταιρία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EFOOD

-ΧΩΡΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

-ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/9/2021 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ