Τι απάντησε για πιθανό γενικό lockdown

xardalia metra

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, στρατηγική, μοντέλο αντιμετώπισης που να βασίζεται σε οποιοδήποτε γενικό lockdown. Το λέω σε κάθε τόνο, το τονίζω και εγώ. Νομίζω ότι το έχει τονίσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και όλοι. Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown».

Αυτό τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Συμπλήρωσε πως μέσα από αυτή την πανδημία έχουμε αποκτήσει τα εργαλεία, τις δυνατότητες και τα πρωτόκολλα για να μπορέσουμε σε κάθε φάση εξέλιξης να αντιμετωπίσουμε είτε τοπικά, είτε υπερτοπικά την οποιαδήποτε έξαρση του ιού.

«Ως εκ τούτου, στο ζήτημα αυτό προφανώς ο μηχανισμός μας είναι έτοιμος, προφανώς είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο. Νομίζω όμως ότι για άλλη μια φορά αυτός ο κόσμος, αυτοί οι πολίτες που με τέτοια γενναιότητα, με τέτοια συνέπεια όλους αυτούς τους μήνες με επιμονή, με υπομονή εφαρμόσανε μέτρα και έφεραν αποτέλεσμα, γιατί είναι δικό τους το αποτέλεσμα, η Κυβέρνηση έκανε όσα έπρεπε να κάνει, είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και τώρα» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ