«Θυσιάζουν» νοσηλευτικό προσωπικό..

panepistimiako nosokomeio

Περισσεύουν οι νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων; Τι τελικά συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες;

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost αρκετοί νοσηλευτές έχουν τεθεί σε καραντίνα μετά από επαφή με ασθενείς που στην πορεία διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στον Covid.

Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του εννιάμηνου βρέφους που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε επταήμερη καραντίνα τρεις νοσηλεύτριες και δύο γιατρούς της Παιδιατρικής καθώς και μία νοσηλεύτρια στην πολύπαθη πυρηνική ιατρική.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ασθενής που νοσηλευόταν σε μία από τις νευραλγικές κλινικές του Πανεπιστημιακού βρέθηκε θετικός στον Covid-19 –καθώς δεν είχε γίνει εκ των προτέρων τεστ- με αποτέλεσμα τέσσερις νοσηλευτές να τεθούν σε καραντίνα.

Παρά ταύτα, στην ίδια κλινική όπου μεταφέρθηκε άλλος ασθενής, επίσης χωρίς να υποβληθεί σε τεστ, στην πορεία βρέθηκε θετικός με αποτέλεσμα άλλοι δύο νοσηλευτές να τεθούν σε καραντίνα.

Και είναι απορίας άξιον γιατί δεν γίνονται τεστ ή rapid test πριν την εισαγωγή σε κλινική ώστε να μην χρειάζεται να «θυσιάζεται» προσωπικό σε εξαιρετικά δύσκολες μέρες αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να μην υποβάλλονται στην ψυχική ταλαιπωρία ωσότου βγουν τα δικά τους αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ