Θυμήθηκε και η ΠΕΔ το επίδομα θέρμανσης

PEDΜε μία ανακοίνωση που ήρθε μετά από μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από πολλές πιέσεις η ΠΕΔ Ηπείρου ζητά την αναθεώρηση της απόφασης της Κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης.

Στην ανακοίνωση της ΠΕΔ σημειώνεται:

Την ένταξη της Γεωγραφικής Ενότητας Ιωαννίνων και των ορεινών περιοχών των Γεωγραφικών Ενοτήτων Άρτας και Θεσπρωτίας στην πρώτη Ζώνη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ζητά η ΠΕΔ Ηπείρου με παρέμβασή της στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Στο έγγραφο που εστάλη στον Υπουργό και το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης αναφέρονται τα εξής: “Κύριε Υπουργέ, Ενημερωθήκαμε σχετικά με τις γεωγραφικές ζώνες που θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μέσω της επιστροφής φόρου, και διαπιστώσαμε με λύπη μας ότι η Γεωγραφική Ενότητα Ιωαννίνων βρίσκεται στη δεύτερη ζώνη, κάτι που σημαίνει ότι η μέγιστη επιστροφή φόρου θα φθάνει στα 540,00 Ευρώ, ποσό που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε όσα ξοδεύει για θέρμανση ένα νοικοκυριό τη χειμερινή περίοδο στην περιοχή, όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης ( φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση, κ.α. ), η ανεργία είναι στα ύψη και οι θερμοκρασίες το Χειμώνα πολύ υψηλές για μεγάλη χρονική περίοδο.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τις ορεινές περιοχές των Γεωγραφικών Ενοτήτων Άρτας και Θεσπρωτίας που εντάσσονται στην τρίτη ζώνη, με μέγιστη επιστροφή φόρου τα 300,00 Ευρώ, όσα δηλαδή θα ισχύουν και για την Αττική, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα, να τροποποιήσετε την απόφασή σας και να εντάξετε τη Γεωγραφική Ενότητα Ιωαννίνων και τις ορεινές περιοχές των Γεωγραφικών Ενοτήτων Άρτας και Θεσπρωτίας στην πρώτη Ζώνη, προκείμενου οι πολίτες των περιοχών αυτών, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν να μπορούν τουλάχιστον να ανταποκριθούν στην ανάγκη να έχουν τη θέρμανσή των οικιών τους την Χειμερινή Περίοδο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ