Θύελλα στο Περιφερειακό για τον Covid-19…

Τρικυμιώδης ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς είχε αποκαλυπτικές απαντήσεις, σφοδρές αντιδράσεις και απειλές για προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη ωστόσο αποτελεί μία απ’ αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι πιο ζωηρές! Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς ήταν ο πρωταγωνιστής και όλα ξεκίνησαν όταν ζήτησε να τοποθετηθεί επί προσωπικού. Πριν από μερικές ημέρες άλλωστε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρτας Στάθης Νάνος τον είχε εγκαλέσει για τους χειρισμούς στο ζήτημα της πανδημίας του Covid-19 και είχε ζητήσει την παραίτησή του υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να χειριστεί το θέμα κρουσμάτων χωρίς να συνδεθεί το όνομα μιας επιχείρησης με τον κορωνοιό.

Ο κ. Νάνος είχε υποστηρίξει ότι η Περιφερειακή Αρχή έγινε βασιλικότερη από τον πολιτικό της φίλο εργοστασιάρχη αλλά αυτό που κατάφερε είναι να συζητείται το όνομα της επιχείρησης σε όλα τα καφενεία της Άρτας.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Νάνος είχε επιρρίψει ευθύνες στον κ. Ψαθά ζητώντας να παραιτηθεί από την θέση του.

Η υπόθεση φυσικά αφορούσε σε κρούσματα του Covid-19 που εκδηλώθηκαν σε εργαζόμενους μεγάλης επιχείρησης της Άρτας.

Με αφορμή λοιπόν όσα είχε πει δημόσια ο κ. Νάνος, ο αντιπεριφερειάρχης τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Ψαθάς αναφέρθηκε σε όλα τα βήματα που έγιναν από τις 27 Μαρτίου όταν υπήρξε η πρώτη ενημέρωση από το Νοσοκομείο ότι υπάλληλος γαλακτοβιομηχανίας νοσεί από τη λοίμωξη.

Μέχρι τις 3 Απριλίου είχε ελεγχθεί το σύνολο των εργαζομένων καθώς και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας. Η επιχείρηση έκλεισε για βδομάδα ενώ το τμήμα παραγωγής ανθότυρου έκλεισε για 15 μέρες.

Πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του τόνισε ότι ένα από τα μελανά σημεία της διαδικασίας ήταν η έλλειψη συνεργασίας με τον ιατρό εργασίας της επιχείρησης.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν υπήρξε καμία φυσική παρουσία στο χώρο του εργοστασίου, καμία επαφή με τους εργαζόμενους, καθώς και καμία επαφή με τους ασθενείς και τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του. Και το όνομα του γιατρού της επιχείρησης είναι Στάθης Νάνος. Τόσο καιρό δεν δημοσιοποιήθηκε ποιος είναι ο γιατρός του εργοστασίου. Στις 30 Μαρτίου και στις 2 Απριλίου στείλαμε έγγραφο στην επιχείρηση με οδηγίες όπου αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα ο ρόλος και το αντικείμενο εργασίας του ιατρού.

Όμως ο κ. Νάνος αντί να ζητήσει πρωτίστως συγνώμη από το προσωπικό της επιχείρησης, τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Υγείας, κατηγορεί ανυπόστατα..» τόνισε ο κ. Ψαθάς.

Κατέληξε λέγοντας πως αμέσως μετά την λήξη της περιπέτειας ο γιατρός εργασίας συνέστησε στους ιδιοκτήτες της μονάδας να απευθυνθούν σε εταιρεία εξειδικευμένη στην επικοινωνία ώστε να τους συστήσει τον τρόπο να ξεπεράσουν την κρίση και το πλήγμα που έχουν υποστεί.

Ακολούθησε βέβαια κομφούζιο, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης, σφοδρές αντιδράσεις και προειδοποίηση για προσφυγές στη δικαιοσύνη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ