Θύελλα στη Νέα Δημοκρατία από τον…. προσκυνητή Αβραμόπουλο

ABRAMOΜείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία δημιουργεί η πολυήμερη επίσκεψη του Υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Γιάννινα και οι διαστάσεις που λαμβάνει μέσω διαρροών που γίνονται από το περιβάλλον του. Το πιο χαρακτηριστικό δημοσίευμα έγινε στο έγκυρο επί των Νεοδημοκρατικών πραγμάτων parapolitika.gr, με τον στοχευμένο μάλιστα τίτλο «προσκύνημα Αβραμόπουλου στην πατρίδα του Αβέρωφ».

Πέρα από τον τίτλο η πληροφορία που δημοσιεύθηκε και άναψε στην κυριολεξία φωτιές στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι αυτή που αναφέρει πως ο κ. Αβραμόπουλος «με εντολή του Σαμαρά θα συναντηθεί με τους ενδιαφερόμενους για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες».

Η πληροφορία αυτή πέρα από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα και για τη Συγγρού καθώς θεσμικά ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει κανένα ρόλο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Όσο για τα περί εντολής Σαμαρά, ανήκουν προφανώς στη σφαίρα της φαντασίας όσων τα διακινούν, ωστόσο δεν παύουν να εκθέτουν το γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν είχε καμία συνάντηση με την τοπική ΝΟΔΕ, όπως επίσης δεν συναντήθηκε με κανέναν από τους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων.

Εάν ο ίδιος είχε κρατήσει την πολυήμερη επίσκεψή του σε καθαρά ιδιωτικό επίπεδο προφανώς θα είχε περάσει απαρατήρητη. Ακόμη κι αν πρόκειται για την επίσκεψη ενός Υπουργού που στο διάστημα αυτό επιλέγει να μην ασχοληθεί με κανένα από τα θέματα αρμοδιότητάς του.

Ο κ. Αβραμόπουλος όμως τόσο με τις συγκεκριμένες διαρροές που έγιναν όσο και με την επίσκεψη και τις τηλεοπτικές δηλώσεις στο Μολυβδοσκέπαστο δίνει ο ίδιος επίσημο τόνο σε αυτή, με αποτέλεσμα να ανακύπτουν πλέον σοβαρά πολιτικά ζητήματα.

Πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τις επαφές του στα Γιάννινα οι οποίες τελικά περιορίζονται στους προσωπικούς του φίλους όσο και με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας καθώς φαίνεται ότι σπρώχνει την υποψηφιότητα Στέλιου Λεύκοβιτς.

Κι αυτά βαραίνουν ιδιαίτερα πλέον το εσωκομματικό τοπίο. Ήδη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απαιτούν με ένταση να γίνει κάτι με τον «κύριο αυτό που ήρθε για πολυτελείς διακοπές στα Γιάννινα και επιχειρεί να κάνει και πολιτική!»

Φυσικά κανένας δεν περίμενε ο κ. Αβραμόπουλος να ασχοληθεί με ζητήματα της αρμοδιότητάς του, καθώς και ως παντοδύναμος υπουργός Υγείας υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε απολύτως τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ