Θριαμβευτής ο ΝΟΙ στην Α’ φάση του Πανελληνίου

kopila egkat

Με  θριαμβευτή τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων έπεσε η αυλαία της Α΄Φάσης του 89ου Πανελληνίου πρωταθλήματος  στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Ο περσινός πρωταθλητής και πολυνίκης κατάφερε και φέτος να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του με αιχμή του δόρατος τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Α-Γ Ελαφρών βαρών εκεί όπου στους σημερινούς 18 τελικούς  κατέκτησε 5 χρυσά και δυο χάλκινα μετάλλια.

Εξαιρετική και η παρουσία του ΝΑΟ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης που πήρε τη 2η θέση στον πίνακα των μεταλλίων στους τελικούς της Κυριακής με 3 χρυσά , 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια ενώ την 3η θέση στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών πήρε ο ΕΝΟΑ με 3 χρυσά 1 ασημένιο και 2 χάλκινα.

Έτσι μετά το τέλος και των τελικών της Κυριακής ο ΝΟΙ αναδείχθηκε πολυνίκης στην Α΄ Φάση έχοντας κατακτήσει συνολικά 13 μετάλλια εκ των οποίων 10 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα.

Δεύτερος στη συγκομιδή ο ΝΟ Καστοριάς που αναδείχθηκε πολυνίκης στους Έφηβους-Νεάνιδες και Κ23 με 7 χρυσά , 3 ασημένια και 3 χάλκινα ενώ της Τρίτη θέση στον συνολικό πίνακα κατέλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου με 3 χρυσά , 4 ασημένια και 2 χάλκινα.

Κατά την τελευταία ημέρα και οι 18 τελικοί ήταν άκρως ανταγωνιστικοί με μεγάλους πρωταγωνιστές Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές αλλά και σπουδαίους αθλητές κι αθλήτριες που μεσουράνησαν αρκετές δεκαετίες πριν και ξαναμπήκαν στις βάρκες για να βοηθήσουν τα σωματεία τους αλλά και τα νέα παιδιά.

Το ραντεβού πλέον είναι για την Β΄Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 15 και 16 Ιουλίου στα Γιάννενα.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ