Θωμάς Μπέγκας… Κάποιοι παραπλάνησαν τον Υπουργό για τον δακτύλιο

Ο Υπουργός παρασύρθηκε.. Είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προκειμένου να αναφερθεί εκτενώς στην απόφαση του Γιώργου Σταθάκη με την οποία ακυρώθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον μεγάλο δακτύλιο της πόλης, τον δρόμο δηλαδή από την Βογιάνου μέχρι το Πανηπειρωτικό. Η εξέλιξη αιφνιδίασε τους πάντες και φυσικά είναι ιδιαίτερα αρνητική για την πόλη, η οποία κινδυνεύει να χάσει ένα σημαντικό έργο, που είχε ιεραρχηθεί ως βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμος δεν καταθέτει τα όπλα καθώς θα προχωρήσει τόσο σε όλες τις νομικές ενέργειες όσο και σε πολιτικές κινήσεις.

Όλες οι παρατάξεις βρέθηκαν σε κοινή γραμμή.. Αποφασισμένες να στηρίξουν και να υπερασπιστούν το έργο!

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος ήταν αρκετά αποκαλυπτικός σχετικά με τα πρόσωπα που προχώρησαν στις προσφυγές και οδήγησαν στην ακύρωση της μελέτες. Αφενός κατέθεσε έγγραφο του κ. Απόστολου Κοκορδάτου που φέρονταν ως ένας εκ των δύο που έκαναν την καταγγελία, στο οποίο αναφέρει ότι ουδέποτε προχώρησε σε μία τέτοια ενέργεια. Μάλιστα ο ίδιος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Αφετέρου επιτέθηκε σφόδρα στον κ. Λιβιτσάνο, που επίσης υπογράφει την προσφυγή καταλογίζοντάς του τεράστιο θράσος. Μάλιστα θύμισε ότι έχει απασχολήσει επί μακρόν τον Δήμο με τις προσφυγές και τις καταγγελίες που είχε κάνει κατά το παρελθόν για την Κενάν Μεσαρέ.

Ο κ. Μπέγκας υποστήριξε ότι το Υπουργείο και ο Υπουργός όφειλε να είχε επικοινωνήσει με τον Δήμο και να ζητήσει στοιχεία επί των καταγγελιών, πράγμα που δεν έγινε.

«Κάποιοι παραπλάνησαν τον Υπουργό», ανέφερε ο κ. Μπέγκας, διευκρινίζοντας ότι οι οδοί Κενάν Μεσαρέ και Βογιάνου αποτελούν τμήματα του μικρού δακτυλίου και όχι του μεγάλου.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να αναζητήσουμε τις υπηρεσιακές εισηγήσεις προς τον Υπουργό. Έτσι θα δούμε από ποιους παρασύρθηκε ο Υπουργός», ανέφερε ο Δήμαρχος για να συμπληρώσει ότι θα κατατεθεί αίτηση αναίρεσης από τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους βουλευτές να ενδιαφερθούν για το συγκεκριμένο θέμα και να τοποθετηθούν δημόσια, και δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τον Πρωθυπουργό για το έργο αυτό.

Στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν σχεδόν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αδιανόητη χαρακτήρισε την απόφαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας καταγγέλλοντας κι αυτός με την σειρά του κάποιους που θέλουν να κάνουν κουμάντο στην πόλη. «Θα στηρίξουμε το έργο και είμαστε στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής να μεταβούμε από κοινού στον Υπουργό», ανέφερε ο κ. Γκόντας για να συμπληρώσει πως η πόλη δεν πρέπει να χάσει ούτε ένα ευρώ.

Πολιτική στήριξη σε όλες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και από τους Πολίτες για την Ανατροπή, που εκπροσωπήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Βαγγέλη Καραμπίνα.

Ο Άρης Μπαρτζώκας μίλησε για δυσάρεστη εξέλιξη και από την πλευρά του στηρίζει τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δημήτρης Τασούλας, της Λαικής Συσπείρωσης, ζήτησε πρώτα να μελετήσει όλα τα έγγραφα ώστε να τοποθετηθεί στη συνέχεια, ενώ ο κ. Καφαράκης εκ μέρους της ΔΡΑΣΥ ζήτησε επίσης να μελετήσει όλα τα στοιχεία.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ