Θλίψη για τον ιερομόναχο Αντώνιο- Αύριο η κηδεία

ieromonaxos antonios

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα πουν στα Γιάννινα το τελευταίο αντίο στον ιερομόναχο Αντώνιο Παπαθανασίου που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 του χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 1 Απριλίου στις τέσσερις μετά το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Έκκληση των οικείων του είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για την ενίσχυση των συσσιτίων στους Ιερούς Ναούς της Περιβλέπτου και του Αγίου Νικολάου.

Ο Ιερομόναχος Αντώνιος ήταν γιος του πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Παπαθανασίου της Ιερας Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Βρισκόταν στην Αθήνα όπου αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» στον Πειραιά, όπου δυστυχώς υπέστη εμβολή και απεβίωσε..

Ο π. Αντώνιος Παπαθανασίου αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο τον Μάϊο του 1998, ενώ από την Θεολογική Σχολή τον Μάιο του 2017. Είχε κάνει σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική στο CUNY, ενώ εργάσθηκε στο Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Διετέλεσε αναλυτής των Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικής στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ το έτος 2012 ήταν υποψήφιος για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το 2008 πήγε στο Άγιο Όρος όπου διέμενε αρκετό χρονικό διάστημα και από εκεί μετέβη στη Μονή της Αγίας Τριάδος στη Χάλκη στην οποία στεγάζεται η ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης ως δόκιμος μοναχός επί ηγουμενίας του τότε Μητροπολίτη Προύσης και σημερινού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, πλην όμως δεν μπόρεσε να παραμείνει εκεί.

Επέστρεψε στη  Βοστώνη και το Σάββατο 19 Μαΐου του 2017, ημέρα της απονομής των πτυχίων χειροτονήθηκε σε Διάκονο, από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής

Εν τω μεταξύ την επόμενη μέρα Κυριακή των Αγίων Πατέρων έγινε η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του και πάλι στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής. Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων. Παρούσες ήταν επίσης οι αγαπημένες του μητέρα και αδελφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ