Θιασώτης της στασιμότητας

Με σημαία… μανιφέστο κατά της συνένωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, κατέρχεται για να διεκδικήσει το αξίωμα του Πρύτανης ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών Γιώργος Θυφρονίτης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η συνένωση του Πανεπιστημίου με τον ίδιο να αναγάγεται στον πιο θερμό υποστηρικτή διατήρησης της παρούσας κατάστασης που σημαίνει της… παρελθούσας κατάστασης.

Άλλωστε όλα τριγύρω αλλάζουνε και μαζί αλλάζουνε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

“Το εκλογικό σώμα με την ψήφο του δηλώνει τι πανεπιστήμιο θέλει.. Αποφασίζει αν αποδέχεται το διευρυμένο Πανεπιστήμιο των 27 τμημάτων που στηρίζεται σε πήλινα πόδια ή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που γνωρίζουμε, το Πανεπιστήμιο που εδώ και 50 χρόνια ακολουθεί ανοδική πορεία και σήμερα μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι είναι ένα από τα πρώτα Παενπιστήμια στην Ελλάδα με διακριτό στίγμα διεθνώς”… ανέφερε στην συνέντευξή του..

Κεντρική πρόταση του κ. Θυφρονίτη λοιπόν είναι η διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.. Χωρίς να απαντάται το πιο σημαντικό και κρίσιμο..

Ποιά θα είναι η θέση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -στην περίπτωση που μείνει ως έχει σήμερα- όταν τα “γειτονικά” της Θεσσαλίας και της Πάτρας θα έχουν γιγαντωθεί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ