Θετικοί στον Covid-19 τέσσερις μόνιμοι κάτοικοι του Συρράκου

test covid

Θετικοί στον κορωνοιό βρέθηκαν μετά τον έλεγχο που έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τέσσερις μόνιμοι κάτοικοι του Συρράκου, εκ των οποίων οι δύο ηλικιωμένοι.

Τα καταστήματα του χωριού έχουν κλείσει και θα επαναλειτουργήσουν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και αφού γίνει η απαραίτητη απολύμανση.

Ο Πρόεδρος του Συρράκου Γιώργος Βαΐτσης με μία εκτενή ανάρτηση που έκανε αναφέρει ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στο χωριό έκανε έλεγχο σε όλους τους κατοίκους.

«Ο έλεγχος διεξήχθη «κατά παράκληση» και λόγω του ότι 4 μόνιμοι κάτοικοι αναγνωρίστηκαν στη διαδικασία ιχνηλάτησης ως άμεσες  επαφές με επιβεβαιωμένους φορείς στην πόλη των Ιωαννίνων την προηγούμενη εβδομάδα.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο προέκυψε ότι οι 4 δημότες μας αναγνωρίσθηκαν ως φορείς, ενώ όλα τα υπόλοιπα δείγματα αναγνωρίσθηκαν ως αρνητικά, αποδεικνύοντας ότι η τήρηση των προβλεπομένων μέτρων επέδρασε καταλυτικά στη μη διασπορά σε κανέναν από τους υπόλοιπους κατοίκους. 

Οι 4 νέοι φορείς βρισκόταν σε κατ΄οίκον περιορισμό από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ημερομηνίες κατά τις οποίες είχαν τεθεί στη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Η διαδικασία ελέγχου διεξήχθη στο Συρράκο λόγω αδυναμίας μετακίνησης των 4 συνδημοτών μας (οι 2 πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας) και «κατά παράκληση» ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η εξέταση και των υπολοίπων κατοίκων, λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής.

Οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές για καθαρά προληπτικούς λόγους. Επίσης, για προληπτικούς λόγους, οι επιχειρήσεις θα προβούν στη διαδικασία απολύμανσης και θα επαναλειτουργήσουν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ