«Θετικό σήμα» κορωνοϊού… πολύ διευρυμένο στα λύματα.. Σε ποια σημεία εντοπίζεται

plateia ioanninon

Η δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα Γιάννινα λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων Covid-19 αποτυπώνεται για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες στα λύματα της πόλης.

Όπως είναι γνωστό στα λύματα διενεργούνται τακτικές δειγματοληψίες και αναλύσεις από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΙ.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η συχνότητα των ελέγχων έχει αυξηθεί και γίνεται σε εβδομαδιαία βάση σε μία προσπάθεια να μελετηθεί και να αναλυθεί το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης.

Τα αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν από την ΔΕΥΑΙ δεν είναι αισιόδοξα καθώς «θετικό σήμα» εντοπίστηκε στο 40% των σημείων δειγματοληψίας, γεγονός που αποτυπώνει και την διασπορά στην κοινότητα.

Η έβδομη σειρά αναλύσεων έδωσε θετικό σήμα στην περιοχή του Κατσικά, το οποίο ωστόσο στην όγδοη δεν εντοπίστηκε.

Η όγδοη ανάλυση έδειξε θετικά σήματα στη Βιομηχανική Περιοχή, στη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης, και στο σημείο απορροής στη συμβολή των οδών Νικοπόλεως & Παπαναστασίου.

Επίσης ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων (όπου απορρέει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού (σε μεγαλύτερη εγγύτητα με την Βιομηχανική Περιοχή και τη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης).  

«Λόγω της καθημερινής εμφάνισης μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού, τα Εργαστήρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ έχουν αυξήσει την συχνότητα των ελέγχων στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης η οποία πλέον διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση» σημειώνεται σε ανακοίνωσε της ΔΕΥΑΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ