Θετικό σήμα covid μόνο από τον βιολογικό

biologikos

Μειωμένο κατά 66% ήταν το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων στις τελευταίες αναλύσεις που έγιναν, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ, γεγονός που δείχνει την βελτίωση της επιδημιολογική εικόνας στην περιοχή και την αποκλιμάκωση της πανδημίας.

Οι αναλύσεις γίνονται από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΙ.

Η δεύτερη σε ανακοίνωσή της έδωσε περισσότερα στοιχεία για τις μετρήσεις. Έτσι, όπως αναφέρει, ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις των δειγμάτων ακαθάρτων υδάτων τα οποία ελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου (32η, 33η και 34η σειρά).

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν μια σημαντική βελτίωση αφού στην 32η σειρά ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στην περιοχή του Πανηπειρωτικού Σταδίου και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού ενώ στις δύο σειρές δειγματοληψιών του Ιουνίου (33η και 34η) τα θετικά σήματα περιορίστηκαν στην είσοδο του βιολογικού όπου γίνονται συνεχείς δειγματοληψίες από αυτόματο δειγματολήπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ