Θετικό πρόσημο για την απασχόληση στην Ήπειρο

ergani_epirus_pinakas

5.094 αναγγελίες πρόσληψης έγιναν στην Περιφέρεια Ηπείρου κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η «Εργάνη». Στο διάστημα του ίδιου μήνα αποχώρησαν οικειοθελώς 1.401 εργαζόμενοι. Υπήρξαν 510 καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου ενώ για 2.409 εργαζόμενους έληξαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το ισοζύγιο απασχόλησης στην Ήπειρο είναι θετικό καθώς δημιουργήθηκαν 774 θέσεις εργασίας περισσότερες από αυτές που χάθηκαν. Σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270.

Η αναλυτική εικόνα όπως διαμορφώνεται στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ergani epirus pinakas

Σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες πρωταγωνιστούν ο τουριστικός κλάδος, οι υπάλληλοι γραφείου και οι ανειδίκευτοι εργάτες.

Με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Αντιθέτως, επιβεβαιώνει την θέση της Κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέρα από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ