Θετικό κρούσμα στον Κατσικά…

afikseis-katsikas1

Νέος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στα Γιάννινα καθώς βρέθηκε θετικό κρούσμα μεταξύ όσων διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Κατσικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ανήλικο  το οποίο παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Αυτό που προκαλεί σωρεία ερωτημάτων είναι το γεγονός ότι το Κέντρο του Κατσικά τέθηκε σε καραντίνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 5 Οκτωβρίου ωστόσο την επόμενη ημέρα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost έφτασαν 13 άτομα από την Λέσβο.

Την ημέρα των μετακινήσεων ο Δήμος Ιωαννιτών βρισκόταν ήδη σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να επηρεάζει σε τίποτα τις μετακινήσεις μεταξύ δομών ανά την Ελλάδα.

Το θετικό κρούσμα προέρχεται από την ομάδα που έφτασε στα Γιάννινα από την Λέσβο εν μέσω υγειονομικής κρίσης και χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών.

Είναι άγνωστο ποιος πήρε την απόφαση για μετακινήσεις προς μία δομή που ήταν ήδη σε καραντίνα και προφανώς είναι τεράστιες οι ευθύνες που βαρύνουν τα συναρμόδια υπουργεία τα οποία δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ημερών αυτών.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά διαμένουν πάνω από 1200 πρόσφυγες και μετανάστες και η κατάσταση μπορεί πολύ εύκολα να εξελιχθεί σε δύσκολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ