Θετική νοσηλεύτρια στα ΤΕΠ πλήρως εμβολιασμένη

panepistimiako ioanninon

Θετική στον Covid-19 βρέθηκε νοσηλεύτρια του Τμήματος Επειγόντων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η επιβεβαίωση έγινε με μοριακό έλεγχο αφού ήδη είχε εκδηλώσει συμπτώματα.

Πριν από λίγες μέρες θετικό στον ιό είχε βρεθεί συγγενικό της πρόσωπο. Τότε και μετά από σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας είχε τεθεί για προληπτικούς λόγους εκτός υπηρεσίας για τέσσερις ημέρες.

Επέστρεψε στην εργασία της την προηγούμενη Πέμπτη με αρνητικό τεστ. Εργάστηκε μέχρι και την Δευτέρα όπου οπότε παρουσίασε συμπτώματα. Στον μοριακό έλεγχο βρέθηκε θετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνάδελφοί της δεν τέθηκαν σε καραντίνα.

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση υγειονομικού, μετά τον γιατρό στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Τα συμβάντα αυτά εντείνουν την ανησυχία των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για τα επίπεδα ανοσίας που έχουν.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία μελέτη ούτε έλεγχος για το επίπεδο ανοσίας των εμβολιασμένων, πολύ δε περισσότερο όσων μπορεί να έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Μέχρι στιγμής απάντηση δεν υπάρχει ούτε από την Επιτροπή Εμβολιασμών, ούτε από τον ΕΟΔΥ ελλείψει μελετών. Κι όλα αυτά την ώρα που γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και να πειστούν όσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ