Θετική η Περιφέρεια Ηπείρου στην ερευνητική γεώτρηση

geotrisi giourganista

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και όχι τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως είχαν ζητήσει οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ήταν αυτή που γνωμοδότησε για την ερευνητική γεώτρηση εντοπισμού κοιτασμάτων στην περιοχή Γιουργάνιστας του Δήμου Ζίτσας.

Η γνωμοδότηση ήταν θετική με επιπλέον όρους, που περισσότερο έχουν χαρακτηριστικά συστάσεων και όχι ουσίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο κτίριο της Περιφέρειας, στο οποίο είχε κλείσει η κεντρική είσοδος, ήταν έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε μία μικρή ομάδα πολιτών που αντιδρούν στο ερευνητικό πρόγραμμα και τις εξορύξεις, χωρίς ωστόσο να προκληθεί καμία ένταση.

Από στελέχη της εταιρείας Energean που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση απαντήθηκαν ερωτήματα και ζητήματα που τέθηκαν σχετικά με την ερευνητική γεώτρηση.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής η κεντρική εισήγηση έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη ο οποίος διαβίβασε και τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας για επιπρόσθετα μέτρα με σκοπό την ενίσχυση της πυροπροστασίας, της διαχείρισης αποβλήτων, των έργων οδοποιίας και των αναγκών των κτηνοτρόφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ