Θετικές δύο νοσηλεύτριες, είχαν εμβολιαστεί τον Γενάρη

xatzikosta new

Θετικές στον Covid-19 είναι δύο νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, οι οποίες παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία.

Η μία εργάζεται στην Παιδιατρική Κλινική ενώ άλλη συνάδελφός της έχει τεθεί σε καραντίνα ως στενή επαφή. Το προσωπικό και οι στενές επαφές εντός κλινικής έχουν ελεγχθεί με τεστ και ο έλεγχος αυτός θα επαναληφθεί εντός της εβδομάδας.

Η δεύτερη που βρέθηκε θετική σήμερα εργάζεται στη Μονάδα Νεογνών. Συνάδελφός της που αποτελεί στενή επαφή βρίσκεται σε καραντίνα.

Δύο νεογνά που είχε φροντίσει είναι αρνητικά στον μοριακό έλεγχο που τους έγινε ο οποίος θα επαναληφθεί μετά από δύο ημέρες.

Και οι δύο νοσηλεύτριες είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους από τον Ιανουάριο, όπως και άλλοι δύο υγειονομικοί των τοπικών νοσοκομείων που βρέθηκαν θετικοί τις προηγούμενες ημέρες.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβληματισμό για το χρονικό διάστημα που παρέχει ανοσία το εμβόλιο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί ειδικά στο χώρο των υγειονομικών που αποτελούν αυτούς που κρατούν όρθιο το σύστημα υγείας.

Οι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα, οι περισσότεροι τον Ιανουάριο. Έχει παρέλθει δηλαδή διάστημα αρκετών μηνών από τότε με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι γνωστά τα επίπεδα ανοσίας.

Πρόκειται προφανώς για ένα σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να δει τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και η Επιτροπή Εμβολιασμού και να δώσουν απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ