Θετικά στον κορωνοϊό ανήλικα που είχαν εγκαταλειφθεί στο λιμάνι.. Σε καραντίνα αστυνομικοί

anilika

Αντιμέτωπες με μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση κρουσμάτων κορωνοιού είναι από αργά το απόγευμα οι αρχές στο Νομό Θεσπρωτίας. Θετικά βρέθηκαν δύο από τα τέσσερα συνολικά ασυνόδευτα παιδιά, που άγνωστοι εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για τέσσερα αδέλφια από την Συρία. Το μεγαλύτερο παιδί είναι δεκαέξι χρονών και το μικρότερο μόλις τεσσάρων.

Τα παιδιά είχαν περάσει τα σύνορα από τον Έβρο –πιθανόν με κάποιους λαθρομεταφορείς- και στη συνέχεια κατέληξαν στην Ηγουμενίτσα.

Όταν διαπιστώθηκε ότι περιπλανώνται στην πόλη κινητοποιήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με τις υπηρεσίες της.

Τα παιδιά οδηγήθηκαν στην Αστυνομία και στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης μερίμνησε να βρεθεί χώρος για την φιλοξενία τους, σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Παράλληλα ενημερώθηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά τους σε δομές.

Στο ενδιάμεσο τα παιδιά υποβλήθηκαν σε τεστ για ανίχνευση Covid-19. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι τα δύο από τα τέσσερα αδέλφια είναι θετικά στον ιό.

Έτσι αναμένεται να οδηγηθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας, στην Πρέβεζα ενώ έξι τουλάχιστον αστυνομικοί που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους θα τεθούν σε καραντίνα και στις αρχές της εβδομάδας θα υποβληθούν σε τεστ.

Παράλληλα ξεκινά η διαδικασία για απολύμανση στο κτίριο της Αστυνομίας καθώς και στους χώρους όπου φιλοξενήθηκαν τα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ