Θεσσαλοί και Υπουργοί στη Γέφυρα Κοράκου!

axeloos koilada

Μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας δεν μπορεί να περάσει ούτε απαρατήρητη, ούτε και ασχολίαστη.

Περιφέρεια και ΠΕΔ, διοργανώνουν ημερίδα στη γέφυρα Κοράκου, στα σύνορα δηλαδή Ηπείρου και Θεσσαλίας με αντικείμενο την βιώσιμη ανάπτυξη των υδάτων της Πίνδου «υποδομές, ανάπτυξη και περιβάλλον».

Η ημερίδα βέβαια στήνεται σε περιοχή εκτός ζώνης απορροής της Θεσσαλίας, η οποία γλυκοκοιτά τον Αχελώο αλλά δεν έκανε μία αντίστοιχη εκδήλωση για τον Πηνειό!

Ο χρόνος δε της διεξαγωγής μάλλον δεν είναι τυχαίος καθώς πριν λίγες μέρες –μόνη η Περιφέρεια Θεσσαλίας- γνωμοδότησε θετικά για το υδροηλεκτρικό στο Αυλάκι που εξαφανίζει από τον χάρτη οικισμούς της Ηπείρου.

Στην ημερίδα δεν έχει κληθεί κανένας από τους φορείς της Ηπείρου και κυρίως από τους φορείς της Άρτας.

Θα είναι εκεί όμως, κεντρικοί ομιλητές ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς!

Αυτοί και άλλοι Θεσσαλοί θα συζητήσουν και θα κάνουν προτάσεις για την Λεκάνη Απορροής του Αχελώου και τη διαχείριση των Υδάτων του βασικά, χωρίς έχουν ομιλητές και καλεσμένους  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος , Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμους Αγράφων -Γ.Καραισκάκη και Αμφιλοχίας.

Πολιτικά ανορθόδοξα θα μπορούσε να πει κάποιος… Αλλά είναι και οι ομιλητές που εκπροσωπούν διάφορες εταιρείες της χώρας με αντικείμενο και τις ΑΠΕ, που δημιουργούν υποψίες. Και μάλιστα πολλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ