Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 57χρονου άνδρα, ο οποίος αγνοούνταν το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Γάτα, στον όρμο Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ειδοποίησε άμεσα τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Συβότων, και σήμανε συναγερμός.
Στην περιοχή κινητοποιήθηκε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο κατάφερε λίγο αργότερα να εντοπίσει και να διασώσει τον 57χρονο, περίπου μισό ναυτικό μίλι νότια της παραλίας.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ήταν καλά στην υγεία του και, όπως δήλωσε, δεν επιθυμούσε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η γρήγορη κινητοποίηση των αρχών απέτρεψε τα χειρότερα, φέρνοντας ανακούφιση σε όσους παρακολουθούσαν την επιχείρηση.