Θεσπρωτία: Εκατοντάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ

KDAP R

562 παιδιά στο Νομό Θεσπρωτίας αποκλείστηκαν από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και μένουν χωρίς vouchers για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Το θέμα αναδεικνύει ο βουλευτής του Νομού Μάριος Κάτσης με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και με γραπτή δήλωση.

Στη δήλωση αναλυτικά αναφέρει:

«Εκατοντάδες γονείς στη Θεσπρωτία με έκπληξη διαπίστωσαν ότι 562 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρά το γεγονός ότι ικανοποιούν όλα τα κριτήρια και έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, να αποκλείσει τόσα παιδιά από την πρόσβαση σε ουσιαστικές και ποιοτικές δημιουργικές δραστηριότητες, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες τους, πολλές από τις οποίες μάλιστα βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας. Τη στιγμή που οι γονείς παλεύουν να τα βγάλουν πέρα σε ένα περιβάλλον ακραίας ακρίβειας και βίαιης μείωσης των εισοδημάτων τους, δουλεύοντας με κυλιόμενα ωράρια από το πρωί έως το βράδυ, η κυβέρνηση αποφασίζει να τους οδηγήσει σε μια αγωνιώδη και κοστοβόραπροσπάθεια ώστε να βρουν μια θέση για τα παιδιά τους σε κάποια δομή.

Τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας όμως αντιμετωπίζουν και οι δομές ΚΔΑΠ της Θεσπρωτίας,όπως φυσικά και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Πολλά ΚΔΑΠ δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα ανοίξουν καθώς τα vouchers είναι ελάχιστα, ενώ το προσωπικό τους βρίσκεται στον αέρα.

Η κυβέρνηση που αυτοθαυμάζεται προκλητικά μπροστά σε κάθε καταστροφή που η ίδια δημιουργεί, αντί για την έμπρακτη υποστήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών με περισσότερα παιδιά σε ποιοτικές δομές, που έταξε, οδηγεί εκατοντάδες οικογένειες στη Θεσπρωτία και δεκάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα, σε αδιέξοδο. Αυτές είναι δυστυχώς οι συνέπειες μιας ανίκανης και ανάλγητης κοινωνικά κυβέρνησης.

Φέρνω το θέμα στη Βουλή με Ερώτησή μου, με την οποία ζητώ έστω και την ύστατη στιγμή, τα 562 αυτά παιδιά που εντελώς άδικα αποκλείστηκαν, να βρεθούν εκεί που τους αξίζει. Σε δομές δηλαδή που τους εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ποιοτικές δημιουργικές δραστηριότητες, χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ