Θέση σε μία ακόμη διεθνή λίστα για το Πανεπιστήμιο

panepistimio eisodos

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 626η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.. Θέση σε μία ακόμη διεθνή λίστα, σε μία ακόμη διεθνή κατάταξη.

Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking Web of Universities», το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 626η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, την 261η θέση μεταξύ 3.238 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 5η θέση μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση.

Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη μονάδα Cybermetrics (CCHS) του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council – CSIC) και δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 28.000 Πανεπιστήμια, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητα του περιεχομένου τους στον παγκόσμιο ιστό (“impact rank”), την επίδραση του ερευνητικού έργου, όπως αποτυπώνεται στις ετεροαναφορές και τις δημοσιεύσεις καθηγητών και ερευνητών των Πανεπιστημίων (“openness rank”) και το ποσοστό των δημοσιεύσεων τους στο 10% των περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο (“excellence rank”).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ