«Θερμοί» διάλογοι του Δημάρχου

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο δήμαρχος Ιωαννίνων –ο οποίος κατά κανόνα είναι ένας ευγενής άνθρωπος- διαπληκτίζεται με πολίτες… διαδικτυακά!

Τόσο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook απαντώντας σε σχόλια πολιτών, όσο και σε άλλους διαλόγους που στήνει, σε απίθανες ώρες της μέρας και της νύχτας, χρησιμοποιεί φράσεις και εκφράσεις που δεν ταιριάζουν στον ίδιο!

Ένας από τους τελευταίους δημόσιους διαλόγους αναπτύχθηκε στην σελίδα του πρώην δημοτικού συμβούλου Κώστα Κυριαζή…

Εκεί και στην ανάρτηση για τις προτάσεις πεζοδρόμησης της Αβέρωφ που είχαν ως μακρινή αφετηρία το 2004 παρενέβη η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου για να επιπλήξει τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και να του καταλογίσει… παραπληροφόρηση!

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας παρενέβη με δύο σχόλια… «Αυτά συμβαίνουν όταν προσπαθούμε να ευτελίσουμε την πολιτική μέσα από ατάκες του Facebook. Το παρήγορο και ευχάριστο είναι ότι οι πολίτες δεν τσιμπάνε», λέει ο δήμαρχος…

Ο διάλογος είχε και συνέχεια…

Οι διάλογοι του δημάρχου στο Facebook ή όποιου διαχειρίζεται το προφίλ του δημάρχου γίνεται όλο και πιο συχνοί, ενίοτε και πολύ έντονοι..

Μέχρι τις εκλογές ο χρόνος είναι πολύς…

Και το Facebook δεν είναι καφενείο, ούτε μπορεί να αποκτήσει το ρόλο καφενείου..

Επειδή λοιπόν τα κοινωνικά δίκτυα είναι σχετικά καινούρια στην πολιτική ζωή, επειδή ως λαός είμαστε ψηφιακά αναλφάβητοι, επειδή το κάθε like δεν μεταφράζεται σε ψήφο… οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι και κυρίως να έχουν μέτρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ