Θερμό επεισόδιο μεταξύ του ΕΚΙ και της «Πίνδος»

ek-ioanninon-02

Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο γράφτηκε μεταξύ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος».

Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Νίκο Έξαρχο, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις πτηνοσφαγείου της «Πίνδος» στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων.

Η διοίκηση στις «Πίνδος» αρνήθηκε την είσοδο στους συνδικαλιστές παρά την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Το ΕΚΙ υποστηρίζει ότι υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του Προέδρου του και ακολούθησε κινητοποίηση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Μετά την κινητοποίηση αυτή η μήνυση αποσύρθηκε.

Κατά την έξοδό του από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δήλωσε ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα αντιπαλέψουν στην πράξη να ακυρωθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα, τα δωδεκάωρα, οι απολύσεις κ.τ.λ.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σημειώνει: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει – Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει! Καταδικάζουμε τη διεύθυνση της “ΠΙΝΔΟΣ” που για άλλη μια φορά απαγορεύει με θράσος την ενημέρωση των εργαζομένων από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Στο πλευρό της βρήκε πρόθυμους, για άλλη μια φορά, τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της “ΠΙΝΔΟΣ”, που από το πρωί κλείνοντας τις πόρτες του εργοστασίου απαγόρευσαν την είσοδο, αναλαμβάνοντας χρέη χωροφύλακα απέναντι στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. Απέναντί τους έχουν τους εργάτες όλου του νομού!

Είναι γνωστή η εργοδοσία της “ΠΙΝΔΟΣ” για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επιβάλλει στους εργαζόμενούς της. Γι’ αυτό φοβάται την ενημέρωση και φτάνει στο σημείο να μηνύει τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Είναι αυτοί που άφησαν τους εργάτες απροστάτευτους μέσα στον κορονοϊό. Είναι οι ίδιοι που απέλυσαν το συνάδελφο που απήργησε διεκδικώντας μέτρα προστασίας. Είναι αυτοί που αρνούνται την εγγραφή στο σωματείο εργαζόμενης που 17 χρόνια τώρα είναι εργάτρια της “ΠΙΝΔΟΣ”. Δε θα τους περάσει!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ