Θερινές εκπτώσεις με μειωμένες πωλήσεις στα εμπορικά

EKPTOSEIS TERINES

EKPTOSEIS TERINES

Φρούδες οι ελπίδες για πολλούς εμπόρους, οι οποίοι περίμεναν τις θερινές εκπτώσεις για να ανακάμψει η κίνηση στα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα, για τη θερινή εκπτωτική περίοδο, του Ινστιτούτου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, υπήρξε μεσοσταθμική μείωση των πωλήσεων στις εκπτώσεις κατά περίπου 3%, ωστόσο καταγράφηκαν και σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης και το μέγεθος της επιχείρησης.

Πτωτικά από -9% έως -15% κινήθηκαν οι επιχειρήσεις με αυτοαπασχόληση σε περιφερειακές και συνοικιακές αγορές, ενώ αντίθετα, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ή εκείνες που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές εμφάνισαν είτε σταθερότητα, είτε αύξηση, έως +3%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από το Ινστιτούτο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, σε τυχαίο δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.

Μόλις το 6% των επιχειρηματιών δήλωσε ότι είχε καλύτερες πωλήσεις. Η πλειονότητα των επιχειρηματιών, ποσοστό 65%, δήλωσε ότι οι πωλήσεις ήταν μικρότερες σε σύγκριση με το 2016 και το 28% ότι παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ