Θεοχάρης: Ο εσωτερικός τουρισμός έχει ήδη κάνει το θαύμα του

paralia epirou

«Στρεφόμαστε προφανώς και σε άλλες αγορές και από την επόμενη Δευτέρα ανοίγουν 39 πτήσεις από Ρωσία προς διάφορους προορισμούς, ενώ μεγάλο είναι το ρεύμα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες», σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ χαρακτήρισε θετική και την εκκίνηση της κρουαζιέρας. Συνοψίζοντας είπε ότι «λύθηκαν όλες οι αντιρρήσεις και προχωράμε συντεταγμένα».

Παρακολουθούμε ότι άνοιξαν χωρίς συγκρατημό στην Πορτογαλία κι επακολούθησε αύξηση κρουσμάτων. «Ο κίνδυνος υπάρχει όπως και η αυξημένη επιτήρηση. Με αυτό το σύστημα ολοκληρωμένης επιτήρησης βραβεύτηκε η χώρα κι έτσι συνεχίζουμε», είπε.

Σχετικά με την εστίαση η ευθύνη είναι μεγάλη και το σωστό είναι να εμβολιαστούν, τόνισε. «Εάν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, το μέτρο της υποχρεωτικότητας δεν θα ήταν αθέμιτο να το σκεφτεί η κυβέρνηση», επεσήμανε.

Σχετικά με την αυστηροποίηση των κανόνων Σένγκεν στο μεταναστευτικό εξήγησε ότι «δεν είναι εύκολο να τους σπάσεις». «Πήγα ο ίδιος στον Προμαχώνα όπου την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν δύο γραμμές κάτι που αναμένεται και για τους Ευζώνους, ενώ η κατάσταση βελτιώνεται και με απλοποιημένους ελέχους που αυτόματα ενεργοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, είπε ο κ. Θεοχάρης.

«Θα είναι δύσκολη χρονιά που δεν εξαρτάται μόνο από το τι κάνουμε εμείς αλλά και από το πως αντιμετωπίζει την πανδημία κάθε χώρα, είτε με ανοικτά σύνορα είτε με φόβο», πρόσθεσε και τόνισε ότι «δεν αφήνουμε τον στόχο της ασφάλειας», ακόμη και σε περιπτώσεις σκληρού ανταγωνισμού.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικό παράδειγμα σκληρού ανταγωνισμού, λέγοντας ότι όταν επετράπη το τεστ αντιγόνων γιατί έπεσε ο δείκτης θετικότητας στα σύνορα κάτω από 1 της χιλής, οι Ισπανοί έβαλαν την Γερμανία χωρίς τεστ.

«Εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοιο παιχνίδι», τόνισε.

«Πέρυσι οι κρατήσεις έφτασαν στο 65% και φέτος υπολογίζω ότι θα ξεπεράσουν το 90%, αλλά δεν σημαίνει θετικό ταμείο στο τέλος της σεζόν για τις επιχειρήσεις. Έχει ήδη ενεργοποιηθεί πλέγμα στήριξης και η κυβέρνηση θα είναι εδώ το φθινόπωρο να δει τις όποιες επιπτώσεις και σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο να στηρίξει τον κλάδο που στηρίζει την οικονομία μας», τόνισε, τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ