Θέμα χρόνου η απεμπλοκή των μεγάλων έργων

egnatiaΑισιόδοξος ότι το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων στη χώρα μας, θα επιλυθεί, γιατί βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Έρευνας των Μεταφορών, το οποίο πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου η απεμπλοκή των κοινοτικών κονδυλίων για τα μεγάλα έργα, η χρηματοδότηση των οποίων, όπως είπε, από πλευράς δημοσίου γίνεται κανονικά και εντός των προβλεπόμενων ορίων από τις σχετικές συμφωνίες και συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς οι τράπεζες, λόγω της κρίσης, έχουν αναστείλει τη χρηματοδότηση των έργων, άρα, όπως είπε, το θέμα είναι καθαρά χρηματοπιστωτικό.

Ο υπουργός έδωσε, απαντώντας σε όσους ζητούν έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, είπε ότι από τα 2,2 δισ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το 1,95 δισ. ευρώ προέρχεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Βορίδης επέμεινε ότι η προώθηση των μεγάλων έργων θα πρέπει να βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες κάθε κυβέρνησης γιατί εξαρτάται άμεσα με την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ και αν σε αυτό περιλαμβάνεται η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε πως ο κ. Σαμαράς μίλησε για συμμάζεμα και όχι για ιδιωτικοποίηση.

«Θέμα αποκρατικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών δεν υπάρχει στο πρόγραμμα της ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ