Θέλει τον αγωγό με αντισταθμιστικά στην Πάργα!

parga4

parga4Έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημάρχου Πάργας κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου.

Κάνοντας στροφή πολλών μοιρών έθεσε ευθέως ζήτημα αντισταθμιστικών για την περιοχή, χωρίς να είναι γνωστό αν υπάρχει ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή πρόκειται για μία προσωπική θέση του κ. Λιόλιου όπως συνέβη και με άλλα ζητήματα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος προέτρεξε καθώς πριν προλάβει να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε άλλος, όπως για παράδειγμα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, πήρε το λόγο και το πρώτο ζήτημα που έθεσε ήταν των αντισταθμιστικών.

Μάλιστα μοίρασε και τα ποσοστά.

Κράτησε για την Πάργα το 25% και πρότεινε για την Ηγουμενίτσα το υπόλοιπο 75%.

Υποστήριξε δε ότι δεν μπορεί η περιοχή του να γίνει η Ιφιγένεια, να θυσιαστεί δηλαδή στο βωμό της ανάπτυξης της Ηπείρου, αφήνοντας τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς με το στόμα ανοιχτό.

Πληρωμένη ήταν η απάντηση που του έδωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος. Με έντονα επικριτικό ύφος τόνισε πως δεν μπορεί να ζητά αντισταθμιστικά η Πάργα τη στιγμή που η χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης γίνεται στα διοικητικά όρια της Ηγουμενίτσας.

Απομένει τώρα να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση των φορέων της Πάργας στην πρόταση που δημόσια διατύπωσε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Λιόλιος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ